5 plante care îți scurg energiile: află cum să te descotorosești de ele

Plantele de apartament sunt adesea apreciate pentru beneficiile lor estetice și pentru capacitatea lor de a îmbunătăți calitatea aerului. Cu toate acestea, nu toate plantele aduc energii pozitive în locuințele noastre. Anumite plante pot scurge energiile și pot contribui la o atmosferă grea și apăsătoare. În acest articol, vom explora cinci astfel de plante și vom oferi sfaturi despre cum să te descotorosești de ele pentru a readuce echilibrul și armonia în casa ta.

1. Feriga (Nephrolepis exaltata)

Feriga este o plantă comună în multe case datorită frunzelor sale bogate și decorative. Cu toate acestea, feriga poate absorbi multe energii negative, scurgând vitalitatea din mediul în care se află. De asemenea, se spune că poate accentua sentimentul de depresie și anxietate în spațiile închise.

Cum să te descotorosești de ferigă:

 • Donează-o: Dacă îți place feriga, dar simți că îți afectează energiile, o poți dona unei persoane care își dorește această plantă.
 • Planteaz-o afară: Ferigile se descurcă bine în exterior, așa că dacă ai o grădină, mutarea ferigii afară poate fi o soluție excelentă.
 • Înlocuiește-o cu o plantă cu energii pozitive: Plante precum lavanda sau aloe vera sunt cunoscute pentru proprietățile lor benefice și pot aduce un plus de energie pozitivă în locuința ta.

2. Limba soacrei (Sansevieria trifasciata)

Sansevieria, cunoscută popular ca „limba soacrei”, este apreciată pentru aspectul său modern și pentru ușurința cu care poate fi îngrijită. Cu toate acestea, există credința că această plantă poate atrage energii negative și poate amplifica tensiunile din casă.

Cum să te descotorosești de limba soacrei:

 • Dăruiește-o: Această plantă poate fi oferită cadou cuiva care nu resimte aceleași efecte negative.
 • Utilizează-o în spații de tranziție: Poți muta planta într-un hol sau pe balcon, unde nu petreci mult timp.
 • Întreține-o cu grijă: Dacă decizi să păstrezi limba soacrei, asigură-te că îi oferi îngrijire adecvată pentru a-i menține sănătatea, reducând astfel energia negativă pe care o poate emana.

3. Cactusul

Cactusul este cunoscut pentru capacitatea sa de a supraviețui în condiții dificile, dar în tradițiile feng shui, cactusul poate aduce energii ostile din cauza țepilor săi ascuțiți. Se spune că aceste plante pot amplifica conflictele și pot crea tensiuni în mediul familial.

Cum să te descotorosești de cactus:

 • Plantează-l în grădină: Cactusul poate fi mutat afară, unde nu va influența direct energia din locuință.
 • Dăruiește-l cuiva: Dacă cunoști pe cineva care apreciază cactusii, poți oferi planta drept cadou.
 • Evită să-l ții în zonele de socializare: Dacă vrei să păstrezi cactusul, plasează-l într-un loc unde nu petreci mult timp, cum ar fi pe pervazul unei ferestre sau într-o cameră rar folosită.

4. Pothos (Epipremnum aureum)

Pothos, cunoscut și ca „planta diavolului”, este foarte popular datorită capacității sale de a purifica aerul. Totuși, unii cred că această plantă poate aduce energii negative în casă, mai ales dacă nu este bine întreținută.

Cum să te descotorosești de pothos:

 • Dăruiește planta cuiva: Dacă simți că pothosul îți scurge energia, îl poți oferi cadou unei persoane care își dorește această plantă.
 • Mutați planta în exterior: Dacă aveți un balcon sau o terasă, mutarea pothosului afară poate fi o soluție.
 • Înlocuiți pothosul cu alte plante purificatoare: Plantele de jad sau orhideele sunt alternative excelente care aduc energii pozitive în locuință.

5. Caladium (Caladium bicolor)

Caladiumul, cunoscut pentru frunzele sale viu colorate și aspectul său atrăgător, poate fi o sursă de energie negativă în casă. Această plantă este considerată a fi dificilă de îngrijit și poate aduce un sentiment de frustrare și neliniște.

Cum să te descotorosești de caladium:

 • Dăruiește planta: Caladiumul poate fi un cadou frumos pentru cineva care are experiență în îngrijirea plantelor.
 • Plantează-l în grădină: Dacă ai o grădină, mutarea caladiumului afară poate reduce impactul său negativ asupra energiei din casă.
 • Înlocuiți caladiumul cu alte plante colorate: Florile de hibiscus sau bromeliile sunt alternative excelente care pot aduce o explozie de culoare și energii pozitive în locuința ta.

Cum să te protejezi de energiile negative ale plantelor

Pe lângă eliminarea plantelor care aduc energii negative, există și alte metode prin care poți proteja și purifica energia din casa ta:

1. Folosește cristale de protecție: Cristalele precum ametistul, turmalina neagră și cuarțul clar sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a absorbi și a transforma energiile negative. Plasează aceste cristale în apropierea plantelor care îți scurg energiile pentru a neutraliza efectele negative.

2. Utilizează plante cu energii pozitive: Plantele precum lavanda, aloe vera și rozmarinul sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a aduce energii pozitive și de a purifica mediul. Înlocuirea plantelor negative cu aceste plante benefice poate ajuta la restabilirea echilibrului energetic în casă.

3. Practică meditația și curățarea energetică: Meditația și tehnicile de curățare energetică, cum ar fi arderea salviei sau utilizarea apei de rozmarin, pot ajuta la eliminarea energiilor negative și la restabilirea armoniei în locuința ta.

4. Întreține-ți plantele cu grijă: Indiferent de tipul de plante pe care le ai, asigură-te că le oferi îngrijire adecvată. Plantele sănătoase și bine întreținute vor emana energie pozitivă, în timp ce plantele neglijate pot aduce energii negative.

Concluzie

Plantele de apartament pot avea un impact semnificativ asupra energiei din casa ta. Deși multe plante aduc beneficii, există și unele care pot scurge energiile și pot contribui la o atmosferă apăsătoare. Prin identificarea acestor plante și prin înlocuirea lor cu alternative benefice, poți restabili echilibrul și armonia în locuința ta. Fie că alegi să donezi plantele care îți scurg energiile, să le muți în grădină sau să le înlocuiești cu alte plante benefice, este important să fii atent la impactul pe care acestea îl au asupra stării tale emoționale și energetice.

You May Also Like

About the Author: Daniel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *