Ruladă de toamnă cu mere și gem de gutui: desertul perfect aromat

Toamna este anotimpul bogăției fructelor și al aromei intense a gemurilor de sezon. Rulada de toamnă cu mere și gem de gutui combină aceste ingrediente pentru a crea un desert delicios și reconfortant, perfect pentru zilele răcoroase. Această rețetă aduce împreună textura pufoasă a ruladei cu dulceața suculentă a umpluturii, creând o explozie de arome în fiecare îmbucătură.

Ingrediente proaspete pentru o ruladă deosebită

Pentru a pregăti rulada de toamnă cu mere și gem de gutui, veți avea nevoie de:

  • Oua: pentru a da structură și pufoșenie blatului.
  • Zahăr: pentru a îndulci și a conferi textură spongioasă.
  • Făină: pentru a crea un blat aerat.
  • Mere: pentru umplutura delicioasă.
  • Gem de gutui: pentru un gust bogat și aromat.
  • Scorțișoară: pentru a condimenta umplutura și a adăuga o notă caldă de toamnă.
  • Zahăr pudră: pentru a decora rulada cu o notă finală de rafinament.

Pregătirea blatului pufoas

Încălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de copt cu hârtie pergament. Separăți ouăle, batând albușurile până se formează vârfuri tari. Într-un alt bol, bateți gălbenușurile cu zahărul până când compoziția devine ușoară și spumoasă.

Combinați ingredientele pentru blat

Adăugați făina treptat în amestecul de gălbenușuri și zahăr, amestecând delicat pentru a evita formarea cocoloașelor. Încorporați cu grijă albușurile bătute în compoziție, folosind o spatulă pentru a păstra aerisirea aluatului.

Coacerea blatului subțire

Turnați aluatul în tava pregătită și întindeți-l uniform. Coaceți-l timp de aproximativ 10-12 minute sau până când devine auriu deschis și ușor elastic la atingere. Fiți atenți să nu-l coaceți prea mult, pentru a rămâne moale și ușor de rulat.

Pregătirea umpluturii aromate

Pentru umplutura ruladei, curățați merele și tăiați-le în cubulețe mici. Puneți merele într-o cratiță cu puțină apă și gătiți-le până devin moi. Adăugați gemul de gutui și scorțișoara, amestecând bine pentru a combina aromele.

Asamblarea ruladei cu mere și gem de gutui

Îndepărtați blatul de copt și așezați-l pe un prosop curat. Întindeți umplutura de mere și gem de gutui uniform pe suprafața blatului. Rulați-l cu grijă, începând de la o margine, folosindu-vă de prosop pentru a menține forma.

Răcirea ruladei pentru o textură perfectă

Înveliți rulada în prosopul curat și lăsați-o să se răcească complet. Acest pas va permite aromelor să se îmbine și ruladei să-și păstreze forma.

Decorarea ruladei cu zahăr pudră

Odată ce rulada s-a răcit, desfaceți prosopul și așezați rulada pe un platou. Presărați zahăr pudră deasupra pentru a adăuga o notă finală de dulceață și eleganță.

Servirea ruladei de toamnă

Rulada de toamnă cu mere și gem de gutui este gata pentru a fi servită! Tăiați felii și bucurați-vă de acest desert reconfortant, care aduce împreună arome autentice de toamnă.

Bucurați-vă de gustul toamnei

Rulada de toamnă cu mere și gem de gutui este un desert minunat pentru a celebra acest anotimp bogat și plin de arome. Experimentați cu această rețetă acasă și aduceți un strop de magie toamnei pe masa dvs. Invită-i pe cei dragi să savureze această delicatesă și bucurați-vă împreună de gusturile autentice ale sezonului!

You May Also Like

About the Author: Redacția

Redacția - TiSP.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *